2017. aug 07.

Tényleg lehet fogyni a masszázstól?

írta: m admin
Tényleg lehet fogyni a masszázstól?

cellulite_massage.jpg

Az internetes szakirodalom bőségesen szállítja a fogyás tuti és egyszerű módjait. Egy tabletta, vagy egy krém, esetleg valami más... a fogyasztó masszázs.

A lényeg, hogy be kell venni, rá kell kenni, fel kell feküdni a masszázs ágyra. Nincs szenvedés, éhség, izomláz. (Ne felejtsünk el egy tálat tenni magunk alá, mert a zsírok és kilók folyni fognak rólunk lefelé!)

Jelentkezzen, aki látott már olyan embert, akinek az ismerőse így adott le 5, esetleg 50 kilót! Az én tapasztalatom az, hogy a fogyás kemény feladat, úgy fizikailag, mint mentálisan. De akkor hogy jön ide a masszázs?

A diéta (egészséges táplálkozás), rendszeres mozgás párost nagyon jól kiegészíti a masszázs. De ha valaki ezek közül csak egyet művel, nagyon drasztikus és hosszantartó folyamatra készüljön. Ebből a hármasból, a diéta a kísértés, a mozgás a kihívás, a masszázs a kényeztetés. Az kétségtelen, hogy ez utóbbihoz csak fel kell feküdni az ágyra, és élvezni.

Akkor tényleg: lehet fogyni a masszázzsal?

Igen!

Ha valaki rendszeresen sportol, akár azért mert fogyni akar, akár azért, mert még az XXL-es póló kissé lötyög, az izmait keményen dolgoztatja. Összehúzódnak, nyúlnak, de főleg összehúzódnak. (Nem véletlenül vannak a nyújtógyakorlatok az edzések végén.)  Az izmok egy részét azonban képtelenség magunknak lenyújtani. Közben termelődik a tejsav (kezdőknek: izomláz). Az izmok egyre kötöttebbek lesznek, csomósabbak, fájdalmasabbak. A testtartást az összehúzódott, kötött izmok torzítják. Az egymást követő edzések egyre kisebb hatékonyságúak. Egyre kevesebbet edzünk, egyre kisebb elszántsággal.

Miben segít a masszázs?

  • segít a tejsav és a többi salakanyag eltávolításában
  • segít az izomgörcsök, letapadások oldásában
  • nyújtja az izmokat
  • fokozza a teljesítőképességet, javítja az izmok állapotát
  • csillapítja a fájdalmat
  • növeli az ízületek mozgásterjedelmét
  • csökkenti a vérnyomást
  • frissíti a vérkeringést, javítja a szív teljesítményét
  • méregtelenít
  • endorfint szabadít fel
  • segít a stressz oldásában
  • relaxál
  • frissít
  • általánosan javítja a közérzetünket
  • segít elűzni a fáradtságot
  • fejfájások kezelése is eredményes lehet vele
  • fokozza a légzésteljesítményt
  • felgyorsítja az emésztést, fokozza a kiválasztást
  • hozzájárul a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez

Az izmok újra fittekké, ruganyosakká válnak, a szervezet méregtelenítődik, hangulatunk javul, ismét szép az élet (csak az a fránya csoki: mondta Gombóc Artúr).

Mi van akkor, ha testsúlyunkat megfelelőnek ítéljük, ezért a rendszeres testmozgást hanyagoljuk? Esetleg egész nap a számítógép előtt ülünk, vagy a főnökünket hallgatjuk?

Fájni fog a hátunk és a fejünk. Mert az ember már csak olyan, hogy az élet súlyát a vállain viszi. Amely izmai a tartáshibák, a mozgás hiánya, és a stressz miatt állandó feszültségben vannak. (Ugye te is befeszülsz, ha a főnöknek rossz napja van?) Ez az állandósult feszültség megakadályozza a szövetek anyagcseréjét, az izmok letapadnak, csomósodnak.

A tested akkor működik jól és egészségesen, ha alkotóelemei – a sejtek – összessége egészséges. A szervezet egyes sejtjeinek állapota a bőséges vér- és nyirokellátástól függ, hiszen ezek a testnedvek biztosítják számukra a tápanyagokat és az oxigént, valamint szállítják el belőlük a salak- és a méreganyagokat. A keringés serkentésének tökéletes módja a masszázs.

A fentiek fényében könnyen beláthatjuk, miért is olyan fontos a jó keringés egészségünk szempontjából, és miért lehet a masszázs olyan jótékony hatással az egész testre.

Emellett lazulnak, nyúlnak az izmok, relaxálunk, élvezzük a halk zenét, elfelejtjük a főnököt, csöpög az orrunk, (nyirokkeringés fokozódásának hatása) és nem akarunk felkelni, ha vége a kezelésnek.

 

forrás: fittdieta.cafeblog.hu

Ne feledjük, a masszázs lazítja izmaink merevségét, így ha tornára szánjuk el magunkat, sokkal könnyebben megtehetjük, hiszen lazábbak leszünk. 

fitten.jpg

Ha még nem döntöttél hová mész masszíroztatni, akkor van néhány jó hely, amit figyelmedbe ajánlunk:

Budaörs
BGS – Budaörsi Gyógymasszázs Stúdió
Cím: Budaörs, Patkó u. 7. fszt.
Nyitva tartás: H-P 7-19, Szo 7-16
Időpont-egyeztetés: személyesen vagy telefonon: +36 23 789 885 +36 20 455 6999 – minden nap 8-16 óra között

Biatorbágy
Egészségház
Cím: Biatorbágy, Mester u. 2.
Nyitva tartás: K 10-18
Időpont-egyeztetés: személyesen vagy telefonon: +36 23 534 560

Érd
Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény
Cím: Érd, Felső u. 39-41.
Nyitva tartás: H, K, P 8-17
Időpont-egyeztetés személyesen Budaörsön a Patkó u. 7.sz. alatt vagy
telefonon: +36 23 789 885 +36 20 455 6999 – minden nap 8-16 óra között

 

 

Szólj hozzá

masszázs egészséges életmód fogyasztó masszázs gyógymasszázs masszázs stúdió masszazsrol cellulitisz masszázs