2018. sze 26.

Vakvezető póni az Európai Parlamentben

írta: m admin
Vakvezető póni az Európai Parlamentben

vakvezeto_poni.PNG

képen: vakvezető póni és gazdája

Vakvezető póni járt kedden az Európai Parlament brüsszeli épületében - írja az Euractiv. Dinky az első állat, akit hivatalosan akkreditáltak az EP-be, Vak gazdáját, Monique Van den Abbeelt kísérte, akit 11 éves kora óta segít. A látogatással Hilde Vautmans belga képviselő a látássérülteket segítő állatokra akarta felhívni a figyelmet, mivel egyes tagállami szabályozások csak a kutyákat ismerik el ilyenként. 

Az Európai Parlament kedden (szeptember 25-én) üdvözölte első akkreditált négylábú barátját, amikor Dinky, a vakvezető póni ellátogatott az EU gyűlésére.

Az EP-képviselőket és a parlamenti képviselőket aznap reggel szokatlan látványosság fogadta, amikor egy miniatűr lovat láttak Brüsszelben, az Európai Parlament folyosóin.

vakvezeto_poni_az_eu_parlamentben.PNG

képen: Jan Huitema Twitter posztja, két fotó az EU-parlamentben járt a vakvezető póniról és gazdájáról

A "kislány" póni neve Dinky, aki segít Bruges-rezidens Monique Van den Abbeel-nek. Monique már tizenegy éves kora óta vak, meghívásra lment el a Parlamentbe képviselni a látássérült embereket.

Dinky az első olyan állat, akit hivatalosan be kell engedni a parlamentbe, a holland jogalkotó Jan Huitema szerint, aki az első olyan ember volt, aki a kis pónival megragadta a fotózási lehetőséget is.

A belga EP-képviselő, Hilde Vautmans,  pártja nevében kívánta felhívni a figyelmet a segítségnyújtó állatok kérdésére.

Szólj hozzá

segítségnyújtás esélyegyenlőség kozelet vakvezető látássérült fogyatékossággal élők vakok és gyengénlátók EU parlament vakvezető póni segítő póni