2018. aug 08.

Kávézók, éttermek - fogyatékossággal élők által varázsolt gasztro-oázisok

írta: m admin
Kávézók, éttermek - fogyatékossággal élők által varázsolt gasztro-oázisok

teritett_asztal.jpg

képen: megterített asztal, ínycsiklandó előételekkel

Szeretnél beülni valahova kávézni vagy ebédelni? Az is fontos, hogy olyan helyet támogass a pénzeddel, amelyik megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat? Összeszedtünk néhány budapesti és vidéki helyszínt. Íme.

Budapest - Premier Kultcafé

Már 2012 óta üzemel a Premier Kultcafé, ahol a kávézó mellett mozi és egyéb program lehetőségeket is találunk. A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány munkahelyteremtési programjaként létrejött helyen a személyzet egy része fogyatékossággal élőkből áll, vásárlásoddal az ő befogadásukat támogatod.

Budapest - Nem Adom Fel kávézó

A Nem Adom Fel kávézó fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű felnőtteket alkalmaz, ők készítik el és szolgák fel az ételeket, italokat. A kávézó közösségi tér is, sok egyéb programnak is színhelyéül szolgál, például: koncerteket, kiállításokat, beszélgetéseket is tartanak.

ÍZLELŐ A CSALÁDBARÁT ÉTTEREM

2007-ben nyitottuk meg az első olyan éttermet Magyarországon, amelyben a vezetőségen kívül kizárólag fogyatékos, megváltozott munkaképességű ill. tanulásban akadályozott embereket foglalkoztatunk. Az Ízlelő a családbarát étterem az alapítvány első társadalmi vállalkozása, melyet két fő céllal indítottunk. Egyrészt, hogy képzést és munkahelyet biztosítson fogyatékos embereknek, elősegítve ezzel társadalmi integrációjukat, minél több embernek bizonyítva képességeik sokszínűségét; másrészt pedig, hogy javítsa az alapítvány pénzügyi fenntarthatóságát saját bevételek termelése révén.

Szólj hozzá

esélyegyenlőség élmény kozelet fogyatékossággal élők megváltozott munkaképességű akadálymentesség megváltozott munkaképességű állás