2016. júl 25.

Izomfeszülés okai

írta: m admin
Izomfeszülés okai

hatfajas_lany.jpg

Szokott rendszeresen fájni a fejed? Hát a derekad? Érezted már úgy, hogy olyan merev a nyakad, mintha egyetlen kőtömbből lenne kifaragva?

Izomfeszülés - sokféle panasz mögött

Talán nem gondolnád, hogy krónikus fejfájásod, esetleg gerincferdülésed hátterében akár egyszerű izomfeszülés is állhat. Pedig gyakran ez a kiváltó ok. A különféle fájdalmak, betegségek meglepően nagy része mozgásszervi eredetű: kórosan feszülő izmok és egyéb szövetek okozzák.

A tartósan feszes izmok ugyanis akadályozzák a vérkeringést, ízületi blokkokat hozhatnak létre, sőt, akár a csontokat is képesek kimozdítani a helyükről - így testi aszimmetria, például gerincferdülés kialakulásához is vezethetnek. Az úgynevezett triggerpont-oldással feloldhatóak az izomfeszülések, megszűnhet a góc és beindulhat a gyógyulási folyamat. Ez a kezelési technika a lágyrész-manuálterápia körébe tartozik.

borito_07_20.jpg

Milyen problémákra jó a triggerpont oldás?

  • Ínsérülések.
  • Meszesedés.
  • Kisugárzó fájdalmak.
  • Különféle gerincpanaszok.
  • Tartáshibák, testi aszimmetria.
  • Porc- és porckorongsérülések.
  • Arc-, fog-, fejfájás, gyakori migrén.

 

Mik azok a triggerpontok?

Ttriggerpontnak azokat az izmokon tapintható csomócskákat nevezzük, amelyekben összegyűlik az adott izom feszültsége. A triggerpontok rendkívül érzékenyek, a helyi panaszok mellett általában kisugárzó fájdalmat okoznak. Ha megfelelő technikával nyomást gyakorlunk a csomókra, az izom feszülése azonnal oldódik.

Képzelj magad elé egy gumiszalagot, amelyre csomót kötöttél. Próbáld meg képzeletben megnyújtani a szalagot. Ugye, nem sikerül? A szalag működésképtelenné vált. Ugyanez történik az izommal, ha triggerpont alakul ki benne: nem tudja ellátni funkcióját, sérülékennyé és fájdalmassá válik. Mindez kihat az egész szervezet működésére, hiszen a sérült izom miatt megbomlik az izomegyensúly, azaz a teljes rendszer statikája.

A triggerpontok kialakulásáért leginkább a stressz, a helytelen életmód, a rossz tartás és a mozgáshiány okolható, de előidézheti túlterhelés, trauma, szervi és ízületi betegség, idegrendszeri probléma, az anyagcsere vagy a hormonrendszer rendellenes működése, esetleg fertőzés is.

Amennyiben az elváltozás kezeletlen marad, az hosszú távon olyan betegségek kialakulásához vezethet , mint a porc- és porckorongsérülések, ízületi kopások, gerincferdülés, lumbágó, kisugárzó fájdalmak vagy akár belső szervi rendellenességek.

Gyógymasszázzsal a fenti tünetek enyhíthetőek illetve tartós kezeléssel szinten tartható az ízületek rugalmassága, a test optimalizált vérkeringése. 

bulake_masszazs_fajtai.jpg

A Budaörsi Gyógymasszázs stúdióban szakképzett, gyakorlott gyógymasszőrök várják az egészségükért tenni vágyókat. Minden vendég állapotának megfelelő, egyedi gyógykezelésben részesül a minél hatékonyabb eredmény elérése érdekében. A masszázs élményfokozását illóolajok használata révén érjük el, de használunk különböző illatosítású és hatóanyagú izomlazító krémeket is. 

Nálunk a Vendég a legfontosabb:

  • vendégeink igényeihez igazított, hosszított nyitvatartási idő,
  • várakozási idő elkerülésére rugalmas időpont egyeztetés és előjegyzés,
  • kényelmes, modern környezetben,
  • udvarias és kellemes vendégvárás - ásványvízzel és mosolygós kollégákkal várjuk vendégeinket,
  • jó minőségű, jól bevált termékeket használnak masszőreink, melyek közül vendégeink választhatnak.

Várunk szeretettel és szakértelemmel!

Budaörsi Masszázs Stúdió

nyitva tartás:

Hétköznap: 7:00 - 19:00

Szombat: 8:00 - 17:00

Bővebb információ és időpont egyeztetés

Személyesen Budaörs, Patkó u. 7. szám, illetve a

23/789-885 vagy 20/455-6999telefonszámokon

minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Érden a Szakorvosi Rendelőintézetben

nyitva tartás:

Hétfő, Kedd, Péntek: 8:00 - 17:00

(nyári időszakban pénteken a szolgáltatás szünetel)

Bővebb információ és időpont egyeztetés a helyszínen

és az alábbi elérhetőségeken:

Személyesen Budaörs, Patkó u. 7. szám, illetve a

23/789-885 vagy 20/455-6999telefonszámokon

minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Biatorbágyi Egészségházban

nyitva tartás:

Kedd: 10.00 - 18.00

Bővebb információ és időpont egyeztetés

Személyesen a helyszínen,

illetve a

23/534-560  telefonszámon.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

masszázs egészséges életmód relaxáció gyógymasszázs stressz ellen izomgörcs BGS masszazsrol Budaörsi Gyógymasszázs Stúdió izomfeszülés ellen