2016. már 21.

Kismértékben, de növekedett a megváltozott munkaképességűek munkába állása

írta: m admin
Kismértékben, de növekedett a megváltozott munkaképességűek munkába állása

megvaltozott-munkakepesseguek.jpg

(fotó: addelmagad.hu)

Egy idén közreadott kutatás szerint az ezredforduló óta folyamatosan nő a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya Magyarországon, 2015-ben a becslések szerint elérte a 24 százalékot, ez azonban még mindig messze elmarad a 40-50 százalékos uniós szinttől.

Jelenleg a lakosság 5 százaléka részesül rehabilitációs vagy rokkantellátásban.

Ezek közül kiemelte az úgynevezett kitagolást, azaz a nagy vidéki intézményekben elhelyezett fogyatékos emberek társadalmi integrációját, kisebb lakóotthonokba, közösségekbe költöztetését, a fogyatékosságbarát munkahely elismerés adományozását, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeknek járó évente egyszeri plusztámogatást, valamint a közbeszerzési törvény módosítását.

Utóbbinak köszönhetően a fogvatartottakhoz hasonlóan mentesülnek a közbeszerzési eljárás alól a megváltozott munkaképességű emberek is, ugyanis az uniós közbeszerzési értékhatár alatt nem kell az eljárást lefolytatni, ha megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat az adott cég.

Czibere Károly államtitkár januárban azt mondta, a tavalyi 30 ezer 300 támogatott foglalkoztatott után idén már több mint 30 ezer 700 megváltozott munkaképességű ember tud valamilyen foglalkoztatási formában elhelyezkedni. (forrás: rehabportal.hu)

Tudjuk jól, hogy rengeteg állást ajánló hazai portál között válogathattok, mégis úgy gondoltuk, hogy mi is ajánlunk egy rendszerében egyedi állásközvetítő oldalt, mely segítségével meglehet állásra lelsz, ha jelenleg most éppen ez ügyben kutakodsz, mert:

"Nálunk minden hirdetésfigyelő díjmentesen nézegetheti hirdetésedet, igen ingyen, de ezért az ország egész területéről keresnek meg minket cégek (hirdetésfigyelők), hogy részt vehessenek ebben a részükre INGYENES szolgáltatásban! Naponta újabb és újabb cégek regisztrálnak és küldik ki hetente több ezer ajánlatukat. Csak győzzük kiszolgálni őket…

Használd ki ezt a Magyarországon egyedülálló szolgáltatást, mely az álláskeresést merőben megváltoztatja és egy új esélyt ad Neked is!" (addelmagad.hu)

 

Egyesületünk a látássérültek érdekképviseletében szintén sokat tud segíteni azoknak, akik megváltozott munkaképességűként kicsit "elveszettnek" érzik magukat a hazai álláskeresés útvesztőiben.

Keressétek bátran szakembereinket, akik felkészülten várják jelentkezéseteket!

Sok-sok sikert és további szép Tavaszt kívánunk Nektek! :)

 

Szólj hozzá

közélet álláskeresés kozelet állásajánlat vakoknak megváltozott munkaképességű látássérülteknek BULÁKE megváltozott munkaképességű állás