2018. sze 20.

Genetikai betegség miatt hatalmasak egy kislány szemei, látása is veszélyben van

írta: m admin
Genetikai betegség miatt hatalmasak egy kislány szemei, látása is veszélyben van

genetikai_betegseg.PNG

képen: egyéves bájos kislány, nagy barna szemekkel

Mindenki ilyen nagy szemekről álmodik, ám ennek is meg van az ára: genetikai rendellenesség miatt vannak hatalmas pupillái egy egyéves kislánynak.

Nem számít ritkaságnak, hogy valaki kontaktlencsét viseljen azért, hogy megnagyobbítsa pupilláját, azonban az a "betegség" viszont igen, amivel az egyéves Mehlani Martinez rendelkezik. A kislány hatalmas pupilláit az úgynevezett Axenfeld-Gieger szindrómával lehet magyarázni, ami egy genetikai betegség - írja a Metro.

Bár a kislány szeme sokakat elkápráztat, mégsem tesz jót neki, hogy ilyen hatalmasak a pupillái, hiszen Mehlanit akár meg is vakíthatja a rendellenesség. Hogy védje szemeit a fénytől, az egyéves kislánynak napszemüveget kell viselnie, ha a szabadban van, a napfény ugyanis károsítja látószervét. Akinek pedig ilyen rendellenessége van, annak 50% esélye van arra, hogy zöld hályogja lesz. Mehlaninak pedig már most is van.

Annak ellenére, hogy Mehlani látása most még jó, édesanyja, Karina nagyon aggódik amiatt, hogy kislánya hamarosan megvakul, hiszen már műtétre is szüksége volt. Karina egyébként szeretné, ha Mehlani sohasem lenne bizonytalan szemei miatt.

 

Szólj hozzá

kozelet szembetegség pupilla fogyatékossággal élők genetikai betegség