2016. jan 11.

Hangos térkép ajándékba - Audionarrációs előadások

írta: m admin
Hangos térkép ajándékba - Audionarrációs előadások

 

feher_bot.jpg

"Jótett helyébe jót várj – hangzik a régi közmondás. Amikor október 2-án, A konyha premierjén bevezettük az audionarrációval kísért előadásokat, még nem gondoltuk, hogy milyen különleges lehetőséget kaphatnak ezáltal a vakok és gyengénlátók.

A további előadásokhoz készített hangos leírás révén egyre népszerűbbé vált a színházlátogatás a látássérültek körében. A színházhoz való eljutás azonban továbbra is kihívást jelentett... "

Társadalmi felelősségvállalásunkért cserébe karácsony előtt hasznos ajándékot kapott színházunk Dr. Tolnayné Csattos Mártától, a Vakok Elemi Rehabilitációs Csoportja egyik vezetőjétől. A VERCS munkatársai elkészítették annak a hangos térképnek a szövegét, amely segít a színházhoz történő közösségi utazásban és az előadás utáni hazatérésben egyaránt. A szövegből hamarosan hallgatható információs blokk készül, amelyet színházunk honlapján tesszük elérhetővé az érintettek számára. (idézve a Pesti Magyar Színház oldaláról)

szinhazterem.jpg

Maradva a színházi témánál, érdemes elolvasni még az alábbi híradást az audionarrációs előadásokról:

 Színházunk a 2015/2016-os évadtól a Sennheiser Audio Partner Kft. segítségével teszi akadálymentessé a színházi programjait a látássérült közönség számára. Az audio specialista Sennheiser MobileConnect applikáció a legelső olyan megoldás, amely élő hangot közvetít a mobileszközökhöz. Ez az univerzális rendszer Wi-Fi kapcsolaton keresztül streaming formátumban és tökéletes szájszinkronnal továbbítja az audio tartalmakat a felhasználó okostelefonjához, amely egy alkalmazás segítségével rögtön mobil vevőegységgé alakul át.

További információkat, valamint a letölthető applikációkat megtalálhatjátok itt.

(forrás:pestimagyarszinhaz.hu)

Szólj hozzá

streaming muveszet okostelefon audionarrácio audionarrációs előadás audionarrációs színházi előadás sennheiser audio Sennheiser MobileConnect applikáció