2015. nov 05.

Online saját könyvtár

írta: m admin
Online saját könyvtár

beszelo_konyvek_hu.jpg

Ismét jelenthetjük, hogy van új a Nap alatt! :) Bemutatunk egy igen hasznos és figyelemreméltó felhasználóbarát oldalt, mely egyrészt kellemes kikapcsolódást nyújt a könyvmolyoknak, másrészt, online könyvtár létrehozását is lehetővé teszi regisztrált felhasználóinak.

Mindezt, mp3, letölthető formátumban, mellyel saját CD-t, vagy gépünkön tárolható albumokat hozhatunk létre, de mások által feltöltött irodalommal is keverhetünk egy irodalmi toplistát.

A Beszélő könyvek segítségével a felhasználók szöveges állományokból mp3 formátumú hangzó anyagot tudnak előállítani. A szöveg nyelve lehet magyar vagy angol, a hanganyagot számítógépes beszédszintetizátor állítja elő. Választható férfi és női hang és a felolvasás sebessége is beállítható. A szolgáltatás csak regisztrált felhasználók számára érhető el...

A hanganyagokat a rendszer a felhasználók által feltöltött állományokból generálja. Pdf vagy szöveges (.txt kiterjesztésű) fájlok tölthetők fel. (Microsoft Word vagy egyéb szövegszerkesztő programok által előállított állományok a szövegszerkesztő programmal általában kimenthetők szövegfájl formátumban is - ld. Súgó.) A felhasználó meghatározhatja, hogy a feltöltött könyvből előállított album publikus legyen-e, azaz más felhasználók is letölthessék, vagy csak saját használatra készüljön. Több szövegrészletből is összeállítható egy könyv.

A hanganyagot a felhasználók mp3 album formájában tölthetik le. A letöltött album átmásolható tetszőleges mp3 lejátszóra, de megfelelő programmal akár CD is készíthető belőle. Egy album - a zenei albumokhoz hasonlóan - számokat (trackeket) tartalmaz. Egy szám egy legfeljebb 25 MBYTE méretű mp3 fájl. (Egy ilyen fájl lejátszási ideje kb. másfél óra.) Az album a számokat egy zip állományba tömörítve tartalmazza. Ez a .zip kiterjesztésű fájl tölthető le.
Amennyiben a számok összmérete meghaladja a 250 MBYTE-ot, az albumot max. 250 MBYTE méretű szeletekre (CD-kre) vágjuk, melyek egyenként tölthetőek le. A preferált méretek beállíthatók a "Beállítások" -> "MP3 beállítások" menüpontban. Amennyiben engedélyezi a cookie-k használatát, a bejelentkezési adatokat megjegyzi a rendszer és automatikusan belépteti, valamit beállítja az album generáláshoz megadott alapértelmezéseket.

Saját forráson kívül beszélő könyvek előállíthatók a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) gyűjteményéből is. Ebből ízelítő a website jobb oldalán található.

A Beszélő Könyvek felhasználói által, több publikus hangos könyv is letölthető, így ha nincs kedvünk, vagy lehetőségünk kedvenceinket feltölteni, mégis elérhetővé válhat számunkra. Az alábbi lista pár példa az oldalon hozzáférhető mp3 formátumú irodalmi alkotásokból:


- Az írásról - Stephen King (Kamu Kaze publikus, 420 KByte)
- Alapítvány és Birodalom - Asimov, Isaak (László publikus, 432 KByte)
- A.gazdagság.benned.van - Elmer Wheeler. (Bálint Tiborné publikus, 301 KByte)
- A_Rémautó - stephen_king (Kamu Kaze publikus, 667 KByte)
- Avalon ködbe vesz - Marion Zimmer (csikó publikus, 2214 KByte)
- A bálvány - Robert Merle (Török László publikus, 1941 KByte)

Regisztrálni érdemes, mert ha mi nem is, családtagjaink, barátaink segítségével bővíthetjük, színesíthetjük e hasznos oldal művelődési repertoárját! :) >>> Beszélő Könyvek Regisztráció

 

Szólj hozzá

mp3 irodalom online könyv e-könyv vakoknak látássérülteknek