2016. aug 03.

Kerekesszékeseknek készített fitnesz-app-ot az Apple

írta: m admin
Kerekesszékeseknek készített fitnesz-app-ot az Apple

apple_watch.jpg

Új fitneszfunkciók is lesznek az ősszel megjelenő watchOS 3 rendszerben, többek közt a kerekesszékesek is figyelemmel tudják majd követni a napi mozgást.

Az Apple Watch új operációs rendszeréről, a watchOS 3-ról is lehullt a lepel a WWDC 2016 konferencián. Az újítások közt több kisebb-nagyobb apróságot is láthattunk, melyek közt egy érdekes fitnesz-app-ot is bemutatott a cég.

Különféle fitneszalkalmazásokból már rengeteg van, olyat azonban még nem láttunk nagy cégtől, ami a kerekesszékesek aktivitását méri. Az app figyeli, hogy a felhasználó mekkora távokat tesz meg, azt milyen gyorsasággal, és hogy hány kalóriát éget el a mozgással.

apple_watch_3.jpg

S.O.S.

A szeptemberben érkező frissítéssel egy másik hasznos funkció is helyet kap az órán, egy S.O.S. gomb, ami szintén a mozgáskorlátozottak számára jelenthet nagy segítséget.Vészhelyzet esetén ez automatikusan mentőt hív a viselőjének.Ha benyomjuk és hosszan tartjuk ezt az oldalsó gombot, az aktiválja az S.O.S. funkciót, azaz vészhelyzet esetén hívja automatikusan a 911 amerikai segélyhívót.

Sőt, miután megtörtént a hívás, a felhasználó helyzetét elküldi üzenetben adott ismerősöknek.Persze mindezt csak akkor, ha az óra a telefon közelében van, vagy wifire csatlakozunk vele.

A watchOS 3 fejlesztőknek szánt, előzetes verziója mától elérhető, majd ősztől kapják meg a felhasználók is a frissítést.

(forrás:origo.hu)

Szólj hozzá

apple segítségnyújtás technika app segédeszköz okosóra