2016. jún 27.

Mától lehet kapni a szuperolcsó, ezerforintos okostelefont

írta: m admin
Mától lehet kapni a szuperolcsó, ezerforintos okostelefont

freedom_mobil.jpg  

Indiában a mai nappal fogják megkezdeni a világ minden bizonnyal eddigi - és vélhetően még jó ideig - legolcsóbb okostelefonjának forgalmazását. A Freedom 251-ért ugyanis egészen elképesztően kis összeget: csak 251 rúpiát, azaz alig kicsit több, mint ezer forintot kell a vásárlóknak kifizetniük - akkor is, ha nem vásárolnak előfizetést mellé.

A készülék érkezéséről ugyan blogunkban már tavasszal írtunk, de közben csúszott, sőt, egy időben kétségessé is vált annak tényleg piacra kerülése. Most azonban úgy tűnik, hogy tényleg megvásárolható lesz az elképesztő kicsi pénzért árult, de ennek ellenére egészen vállalható hardverrel árult készülék.

Utóbbiban a 4 colos IPS kijelző mellett egy 1.3 GHz-es processzor, 1 GB RAM, 8 GB háttértár, valamint egy 8 megapixeles hátsó és egy 3.2 megapixeles első kamera kapott helyett. Az Android 5.1-et futtató telefonba egyszerre két SIM-et is lehet dugni, 1800 mAh-s akkuja pedig a kis képernyő mellett vélhetően jóval több, mint egy napig lesz képes energiaellátását biztosítani.

Az egyetlen rossz hír a felhasználók számára, hogy a nem éppen brutálisan erős telefonon helyből előtelepítve lesz egy tucatnyi helyi vállalkozása alkalmazása, amiket nem lehet majd letiltani vagy eltávolítani. Ennek oka az, hogy utóbbiak komoly pénzt fizettek azért, hogy ott legyenek a készülékeken, és utóbbi hihetetlen alacsony árát ezeknek a szponzorációknak köszönhetően lehetett kialakítani.

 

forrás: pcforum.hu

Szólj hozzá

mobil technika okostelefon technikai fejlődés androidos alkalmazások