2016. jún 24.

Hamarosan a YouTube app is támogatja az élő videókat

írta: m admin
Hamarosan a YouTube app is támogatja az élő videókat

youtube-live.jpg

A médiafogyasztási szokások, és az ezeket kiszolgáló csatornák drasztikus változáson mentek keresztül az elmúlt években, és valószínűleg ez a tendencia nemhogy megfordulna, hanem még inkább gyorsulni fog. Minek várjak egy tévéadó bejelentkezésére, ha minden egyes egyéni ember közvetíthet bárhonnan? A Twitter és a Facebook után kicsit megkésve, de hamarosan az iOS-re és Androidra letölthető YouTube alkalmazás is képes lesz arra, hogy élő videóadásokat közvetítsünk rajta.

Gyorsan tegyük hozzá: sajnos nem biztos, hogy Magyarországon is azonnal beindul a szolgáltatás, ha egyáltalán. Mivel még béta állapotban van a projekt, ezért nem tudni pontosan, hogy hol lesz elérhető, és hol nem. A live stream lehetőségére első nagy közösségi oldalként a Twitter csapott le, amikor 2015 tavaszán csupán 86 millió dollárért felvásárolta a Periscope startupot. A Facebook sem maradt tétlen: tavaly még először csak pár sztár Facebook oldalán tették lehetővé az élő videóadásokat, idén tavasztól azonban már nagyobb híroldalak is elkezdtek élő közvetítéseket adni.

A Facebook nagyon szeretné, ha minél inkább elterjednének az élő videóadások, ezért mint anno a Verge-től megtudtuk, pénzzel is támogatják azokat az oldalakat, akik minél több ilyet gyártanak. Ti is biztos találkoztatok vele – pl. a foci EB kapcsán –, hogy egy általatok lájkolt oldal értesítést küld, hogy épp élő közvetítéssel jelentkeznek valahonnan. A Facebook célja, hogy idővel minden egyes egyedi felhasználó képes legyen élő közvetítéseket sugározni az üzenőfalán.

Google tulajdonában lévő YouTube egy kicsit késésben van a konkurenciához képest. Ahogy ők fogalmaznak:

Ma egy új, még erősebb fejezetét jelentjük be az élő videózásnak és a videókészítésnek mindenhol. Hamarosan az élő videóadások lehetőségét tesszük a kezetekbe a YouTube-on keresztül. Az élő videóadásokat beépítjük a YouTube app magjába. Nem kell megnyitnod semmi mást, csak nyomd meg a sarokban található nagy piros felvétel gombot, csinálj vagy válassz ki egy előnézeti képet a videóhoz, és már közvetíthetsz is élőben a rajongóidnak, és szinte valós időben cseveghetsz is velük.

Az élő videóadásokra ugyanazok a lehetőségek lesznek érvényesek, mint az összes többi videóra, kereshetők lesznek, bekerülhetnek lejátszási listákba stb. A szolgáltatás egyelőre csak bizonyos YouTube partnereknél lesznek elérhetőek, majd idővel egyre szélesebb körben tervezik elérhetővé tenni – akárcsak a Facebook tette ezt korábban.

(forrás: imagazin.hu)

Szólj hozzá

technika okostelefon app youtube live video