2016. feb 29.

Új kutatási eredmény a rák ellen

írta: m admin
Új kutatási eredmény a rák ellen

rak-ellen-camambert.jpeg

fotó: nortphoto

A Michigani Egyetem legújabb kutatása szerint, ha nagy mennyiségben fogyasztunk camambert, brie vagy cheddar sajtot, jó eséllyel vehetjük fel a harcot a rákos sejtekkel szemben.

A Journal of Antimicrobial Chemotherapy tudományos folyóirat közlése szerint sajtok tartósításához használatos enzim, a nizin lehet a gyilkos kór megállítója és visszafordítója.

A közzétett tanulmány szerint a Michigani Egyetem kutatói olyan patkányokon tesztelték az enzim hatását, akiknek nyaki vagy agytumorja volt, és az eredmények szerint a rákos sejtek 70-80%-a 9 hét alatt teljesen eltűnt.

A nizin nem mérgező, színtelen és íztelen, porállagú tartósítószerként kerül a sajtokba és tejtermékekbe. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az enzim harmincféle rákot gyógyítása mellett, bőrfertőzéseket, légúti és hasi, valamint orális betegségeket visszaszorítására is alkalmas, valamint az antibiotikumoknak ellenálló MRSA baktériumot, azaz a Staphylococcus aureust is elpusztítja. A nizin tartalmú sajtok a folyóirat egy korábbi száma szerint az anyagcserére is jótékony hatással vannak.

A kívánt eredmények érdekében azonban jóval nagyobb mennyiségben kellene az említett sajtokat fogyasztani, ugyanis egy átlagos adag sajtban 0,25–37,5 milligramm per kilogramm nizin található, a pozitív eredményekhez viszont 800 milligramm per kilogrammra van szükség.

Bár a kísérleteket egyelőre csak patkányokon hajtották végre, a tudósok bizakodóak, hogy talán az emberek esetében is a nizin lehet a rákos megbetegedések hatásos ellenszere.

forrás: blikk.hu

Szólj hozzá

kozelet rákgyógyítás rák ellen nizin