2016. máj 19.

Megoszthatóak lesznek családon belül az Android appok

írta: m admin
Megoszthatóak lesznek családon belül az Android appok

megoszthato_app_ok.jpg

A Google hamarosan egy olyan változást vezet majd be Play Store alkalmazása működésében, aminek köszönhetően az eddigieknél könnyebben - és nem utolsó sorban olcsóbban - lehet majd a család minden androidos eszközeit programokkal és játékokkal ellátni. Júliustól kezdődően ugyanis az appok alapértelmezésben megoszthatóak lesznek a családtagok eszközei között - azaz, elég lesz egyszer megvásárolni őket, mégis bármely családi eszközön futtathatók lesznek.

Bár a Family Sharing nevű funkciót az alkalmazások fejlesztői letilthatják majd és megkövetelhetik a felhasználóktól, hogy családon belül is minden eszközre vegyék meg azt, alapból ez nem így lesz, és vélhetően az appok csak kis százaléka esetén fogják a megosztási lehetőséget letiltani a készítők. Ráadásul a programokon kívül a Play Store más elemei - köztük az elektronikus könyvek, a zenék és a filmek is - hasonló módon megoszthatóak lesznek a családon belül.

Ugyanakkor utóbbiakat egyszerre csak egy eszközön lehet majd megtekinteni, meghallgatni vagy olvasgatni - és elképzelhető, hogy az alkalmazások futtatására is hasonló korlátozások vonatkoznak majd. Ha ez így lesz, akkor pl. a háttérben futó segédprogramok esetében a megosztás nem lesz túl hasznos - de pl. csak esetileg elindított játékok vagy más appok esetében így is kellemes pluszt adhat majd.

A programok és más, online vásárolt tartalmak családon belüli megosztásának lehetősége egyébként nem újdonság a mobilos platformokon. Az Apple például ezt a lehetőséget már két évvel ezelőtt, az iOS 8 kiadásakor bevezette saját platformján, a Windows Store-ban elérhető alkalmazások esetén pedig szintén már korább óta megoldott volt a dolog.

Technikai értelemben Androidon is megoldható volt a dolog úgy, hogy több eszközre is ugyanazt a fiókot telepítette fel a felhasználó - ez azonban számos hátránnyal járt. Az új Family Sharing ezzel szemben már teljesen különálló fiókok között is lehetővé fogja tenni a megosztást - egyszerre maximum 6 darab között.

 

forrás: pcforum.hu

 

Szólj hozzá

mobil technika élmény app mobil app