2016. máj 18.

Megújul a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a fővárosban

írta: m admin
Megújul a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a fővárosban

segitsegnyujtas_digitalis_jelzorendszer.jpg

4,5 millió forintból újul meg a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás Józsefvárosban a képviselő-testület múlt heti döntésével - közölte a Józsefvárosi Önkormányzat. A digitális telefonvonalakon is jól használható modern rendszerrel a legkiszolgáltatottabb, sokszor egyedül élő idősek számára még biztonságosabb lesz az ellátás.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás az idősek 24 órás felügyeletével az otthoni ápolást segíti.  Nagy előnye, hogy közvetlen kommunikációt biztosít a bajba jutott és az ellátók között. Csak egy gombot kell megnyomni és a készülék automatikusan felhívja jelzőrendszeres házisegítség-nyújtás központját, ahonnan rövid időn belül segítséget küldenek.

Józsefváros Önkormányzata Idősbarát Önkormányzatként kiemelt figyelmet fordít az idősekre. Segíti az önkormányzat eljutásukat az orvoshoz vagy hivatalokba, működteti önként vállalt feladatként a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, felújította teljeskörűen a Szent Kozma Egészségügyi Központot és ingyenes szűrőszombatokat is rendez minden hónapban - áll a tájékoztatásban.

forrás: infoter.eu

 

Az alábbi videó szintén a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás bevezetéséről szól, helyszín Üllő: 

 

videó az SOS gombról:

forrás: bgh.hu

Figyelem!

BULÁKE tagjaként előnyösebb havi bérleti díjjal veheted igénybe az S.O.S. készüléket.

Egyesületünk szociális csoportja írásban tájékoztat, ha érdekel az eszköz elérhetősége.

 

 

Szólj hozzá

segítségnyújtás technika segédeszköz akadálymentesség látássérülteknek