2016. már 02.

Win 10-ek védelmében bevethető a mesterséges intelligencia!

írta: m admin
Win 10-ek védelmében bevethető a mesterséges intelligencia!

A Microsoft hivatalos blogjában egy új, szupermodern védelmi technológiát jelentett be Windows 10 rendszeréhez.

A Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) a mesterséges intelligencia egy formája segítségével képes lesz korábban nem látott hackertámadások felismerésére is, és automatikusan értesíti a megfelelő szakembereket erről.

Ennek érdekében a megoldás számos technológiát fog egyetlen, szorosan működő egységbe összekombinálni. Ez magában foglalja a Windows 10-ben működő ún. viselkedésérzékelőket, a felhő-alapú analitikát, a fenyegetésekkel kapcsolatos információszerzést, valamint a Microsoft intelligens biztonsági gráfjait is.

A megoldás világszerte több tíz- vagy százmillió Windows-ról gyűjt majd adatokkal történő összehasonlítás révén azonnal képes lesz kiszúrni a rendszerek működésében tapasztalt anomáliákat - ezzel pedig felismerni az esetleg még ismeretlen módon és úton végrehajtott támadásokat is.

A behatolás vagy annak gyanújának felmerülésekor a rendszer automatikusan értesíteni fogja a gépek felügyeletével megbízott rendszergazdákat, sőt, javaslatokat is fog tenni a helyzet kezelésére vonatozóan is.

Ezen kívül az illetékes személyek utólag visszanézhetik a támadások előtörténetét is, így akkor pontosan rekonstruálhatják annak módját és részleteit akkor is, ha azt valamilyen okból nem azonnal, hanem már csak előrehaladott állapotban sikerül detektálniuk és megállítaniuk.

A Windows Defender Advanced Threat Protection-t a Microsoft szerint már jelenleg is világszerte mintegy 500.000 végponton használják - azaz, a rendszer ennyi Windows 10-es eszközt véd. 

forrás: pcforum.hu

 

 

Szólj hozzá

technika Microsoft windows 10 számítógépes alapismeretek win 10 kezelése számítógép kezelés vakoknak