2016. jan 27.

Digitális oktatás rohamos fejlődése - Redmenta

írta: m admin
Digitális oktatás rohamos fejlődése - Redmenta

android-apps.jpg

Napjainkban az innováció teljességgel jelen van az iskolák falain belül. Tagadhatatlan, hogy bizonyos értelemben nem helyettesítheti a rég megszokott, hagyományos tanítást, mégis szükséges elismerni, hogy korunk technikai vívmányait a fiatal generáció használja, érti, igényli és még szereti is.

A statisztikák szerint, az okostelefonok használói között, hatalmas számban vannak a gyermekek, nyitottan újszerűségére, nem beszélve az általa elérhető rengeteg információról. 

A digitális fejlődés azonban olyan nagy mértékű, hogy annak már látszania kellene az iskolákban is – tette hozzá. Most viszont még csak azt tapasztaljuk, hogy áttörte az iskola falát valami új, friss, izgalmas.

Nagyon sok diáknak van okostelefonja, és valószínűleg a számítógépes játékok hatására merült fel bennük az igény arra, hogy azonnal tudjanak kommunikálni, rögtön kapjanak visszajelzést a munkájukról. Ez azonban nehezen teljesíthető, hiszen a tanárok egy nap alatt akár 150 különböző diákkal is találkoznak.

okostelefon_diakok_kezeben.jpg

(fotó: Boston Globe)

Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a weboldalakon elérhető online tesztek.

A túlterhelt pedagógusok időhiányára pedig a Redmenta kínál megoldást. A hazai fejlesztésű oktatási asszisztens a feladatlapok összeállítását teszi rém egyszerűvé és gyorssá. A mindössze 15 perces bemutatón több feladatlapot összeállítottak: először saját kérdések és válaszok begépelésével, majd más tanárok korábban létrehozott kérdéseiből válogatva. (forrás: Index.hu)

A Redmentáról:

Magyar fejlesztésű, intelligens oktatási asszisztens

Olyan feladatlapkészítő alkalmazást fejlesztettünk, amely megkönnyíti és gyorsabbá teszi az oktatók munkáját. A feladatlapok percek alatt összeállíthatók és megoszthatók. Kezelése gyors és egyszerű. Azonnali visszajelzést ad a kitöltők teljesítményéről.
Gratulálunk a fejlesztőknek, Mérő Bálintnak és Bordás Ádámnak! :)

 

Szólj hozzá

oktatás technika mobil app online teszt redmenta digitális oktatás Mérő Bálint Bordás Ádám intelligens oktatási asszisztens